Veel zin, in fietsen en in koffie.
Niet veel tijd maar dus veel goesting.
Dus vroeg ik aan Mr. Google of er eventueel in Deinze een koffiebar is, de naam waardig. Uit de drie resultaten die ik kreeg koos ik op basis van eerste indruk en locatie (aan de bananenbrug) voor Donza.
Donza, in Deinze. Die twee zijn vast verwant.

Het is het gekende traject, een bierstal classic langs het kanaal naar Deinze. De wind waait hard maar niet genadeloos op mijn neus in de heenrit. Bij de bananenbrug, waar ik over moet, zie ik al vrij snel Donza opduiken. Het terras ligt achteraan en ondergetekende heeft geen slot voorzien. De vriendelijke man ziet echter geen graten in dat mijn fiets even binnen staat bij de kinderhoek. Great! Kan ik in alle rust van mijn Latte Macchiato genieten. En American pancakes. Ik was al terug vergeten dat dat van die kleine en iets dikkere pannenkoeken zijn. Die overigens hetzelfde smaken. Lekker.
Na de koffie gaan we terug de brug over en in gestrekte draf naar huis. Sneller als de heenrit. Al lag dat niet aan de koffie, maar de wind die nu in de rug blaast.

Een ritje 30+ in de herfst. Ging vlot, maar het bleek achteraf toch niet erg compatibel met de de 30+…. looptocht daags nadien.